19.01.2014 14:22

NEC na zeven weken weer van laatste plaats af

NEC heeft door de 3-1 overwinning op ADO Den Haag afstand gedaan van de laatste plaats in de Eredivisie. Met strijd, passie en lange ballen is het de ploeg uit Nijmegen gelukt om de drie punten in eigen huis te houden.

De eerste helft was zeer de moeite van het kijken waard. Al vroeg in de wedstrijd leek NEC op voorsprong te komen, maar Rens van Eijden stond buitenspel bij een vrije trap. Daarna kreeg NEC alsnog de kans om op voorsprong te komen, maar vanaf elf meter miste Ryan Koolwijk. De voorsprong kwam alsnog, maar daar had de thuisploeg Kevin Conboy voor nodig. De specialist schoot een vrije trap prima in de linkerhoek. Het feestje duurde echter niet lang, nadat Marnick Vermijl Ninos Gouriye neerlegde. Danny Holla benutte de strafschop wel, waardoor het alsnog 1-1 werd. Vermijl liet daarna zien over karakter te beschikken, want in de volgende aanval maakte hij zijn fout goed. Samuel Štefánik legde de bal met de hak terug en met een bekeken schot zette Vermijl de 2-1 op het scorebord.

De tweede helft kwam wat moeizaam op gang. Er was minder strijd, beide ploegen leden veel balverlies en kansen waren schaars. Pas vijftien minuten na het fluitsignaal viel de eerste grote kans in de tweede helft te noteren. De tot nu toe onzichtbare Michael Higdon kopte bij de tweede paal bijna de 3-1 binnen, maar Robert Zwinkels was alert. In het eerstvolgende moment van NEC was het wel raak. Van Eijden zag in de eerste helft nog een doelpunt afgekeurd worden, maar nu was de verdediger wel trefzeker. Uit een vrije trap van Koolwijk kopte hij met een boogje de derde treffer van NEC binnen. ADO Den Haag probeerde wel aan te dringen na de derde treffer, maar de spelers lieten het al snel afweten.

Door de overwinning gaat NEC over ADO Den Haag heen in punten, maar het moet nog even wachten op de wedstrijd van SC Cambuur of ze op de zestiende plek blijven staan. Als SC Cambuur verliest blijft NEC zestiende staan. Dit is dan ook meteen de hoogste notering van de Nijmegenaren in dit seizoen. ADO Den Haag staat zeventiende, maar is ook afhankelijk van het resultaat bij SC Cambuur - Go Ahead Eagles.

Door: Jos Boesveld