20.01.2014 13:47

Italian Dynamite

Eén van de fenomenale acties van Pellè. Deze hakbal betekende de 1-2 in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

Wekelijks neemt hij zijn ploeg op sleeptouw, maar in speelronde 19 blonk Graziano Pellè ook uit in het doen van mooie dingen. De Italiaanse spits van Feyenoord nam het met zijn ploeg op tegen FC Utrecht liet tijdens die wedstrijd hele leuke dingen zien. Daarom is Pellè de Voetbal.com Speler van de Week.

FC Utrecht – Feyenoord, tussenstand: 1-1. In vijftien doldwaze minuten kwam Feyenoord op achterstand, maar kreeg het de gelijkmaker in de schoot geworpen. Ruben Schaken ontsnapte aan buitenspel en kon de 1-1 intikken van dichtbij. De moeilijke zoektocht naar de eerste voorsprong van de middag kon beginnen. Een minuut later was die klus al geklaard. Als een Marco Polo vond Pellè zijn weg in het strafschopgebied van FC Utrecht, op weg naar de eerste paal. Feyenoordfans stonden al op de banken, want Daryl Janmaat kon met een afgemeten voorzet zijn aanvoerder bereiken. Een zucht van teleurstelling, want de voorzet van rechtsback Janmaat kwam volledig achter de Italiaan. Het ging zo snel, maar waarschijnlijk hebben één of twee fans het gemist. Wegkijken, omdat een kansrijke situatie toch op niets uitloopt. En dan opeens, het juichen van de fans om hun heen. Pellè heeft op schitterende wijze de 1-2 gescoord! Achter het standbeen met zijn rechterhak, de bal in de lange hoek en Robbin Ruiter kansloos. Wat. Een. Goal.

Kort na die treffer scoorde FC Utrecht de 2-2, maar door een goal van Stefan de Vrij kwam Feyenoord weer aan de leiding. Geen voorsprong waarbij je als fan rustig achterover gaat zitten. Dat vond Pellè ook, want een kleine tien minuten voor rust scoorde hij bijna zijn tweede schitterende goal van de middag. Opnieuw een voorzet vanaf rechts, maar ditmaal van De Vrij. Ook de afstand naar de goal was anders. Op de zestien heeft de spits zich opgesteld om de bal aan te nemen en verder te kijken, maar het ging anders. De voorzet van De Vrij kwam hoog en opnieuw iets achter de aanvalsleider van Feyenoord. Hij aarzelde niet, draaide zijn lichaam naar de bal toe en nam de bal verwoestend hard op zijn rechterpantoffel. Ruiter zag rook op de zestien, dook naar de hoek en haalde de bal onder de lat vandaan. Twee geweldige momenten, aangevuld met het spel van een echte aanvalsleider. Storend, koppend en werkend zorgen dat het balbezit bij een lange bal ook gegarandeerd blijft.

Door: Jos Boesveld