20.01.2014 16:20

Update: FC Groningen wijst schikkingsvoorstel af

De aanklager betaald voetbal heeft FC Groningen-speler Hans Hateboer een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk gedaan. De 20-jarige rechtsback kreeg in zijn debuutwedstrijd tegen RKC Waalwijk na 69 minuten spelen een rode kaart van scheidsrechter Dennis Higler.

Het debuut van Hateboer verliep tot twintig minuten voor tijd goed. De verdediger gaf bij de 0-1 een assist op Michael de Leeuw en maakte een goede indruk op zijn positie. Scheidsrechter Higler besloot na 69 minuten spelen de debutant van het veld te sturen, toen Hateboer vlakbij de achterlijn een overtreding op Rémy Amieux beging. Na de wedstrijd noemde FC Groningen-trainer Van de Looi de rode kaart ‘een zware straf’.

FC Groningen heeft tot 16:30 om te reageren op het schikkingsvoorstel. De verwachting is dat de club uit Groningen in beroep gaat tegen het voorstel.

Update 16:20 - FC Groningen wijst schikkingsvoorstel af

FC Groningen gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetballer om Hateboer voor drie duels, waarvan één voorwaardelijk te schorsen. De kwestie wordt nu voorgelegd aan de tuchtcommissie betaald voetbal.

 

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner