22.01.2014 21:41

Robbin Ruiter kan FC Utrecht niet redden

Marnick Vermijl is blij na het maken van het enige doelpunt van de wedstrijd. NEC wint de KNVB Beker wedstrijd met 1-0 van FC Utrecht. (22-01-2013)

NEC heeft zich als derde ploeg verzekert van een plekje in de halve finales. De Nijmegenaren waren negentig minuten lang de baas op eigen veld en wonnen met 1-0 van FC Utrecht. Dat het slechts 1-0 bleef had FC Utrecht te danken aan doelman Ruiter. Keer op keer vonden de Nijmegenaren de Utrechtse doelman op hun weg.

Al in de zevende minuut was het raak voor de thuisploeg. Het team van Anton Janssen brak met een counter vliegensvlug door de verdediging van FC Utrecht. Rieks veroverde de bal op de middenlijn en snelde richting het Utrechtse strafschopgebied. Daar aangekomen hield hij het overzicht en vond Marnick Vermijl die zich niets bedacht en de bal keurig achter Robbin Ruiter schoof.

Hierna begon de show van Ruiter. FC Utrecht kwam er niet meer aan te pas en NEC creëerde kans op kans. Zowel Jantscher als Štefánik en Rieks hadden het vizier niet op scherp staan. Keer op keer was De Ruiter die redding kon brengen. Dat het met de rust slechts 1-0 was, was dan ook een klein wonder.

Na de rust leek FC Utrecht nog even op te leven. Het team van Jan Wouters begon meer druk te zetten en de eerste tien minuten speelde het spel zich grotendeels af op de helft van NEC. Grote kansen creëerden de Domstedelingen echter niet. FC Utrecht mistte overduidelijk geblesseerde aanvallers als Duplan, Mulenga en Oar.

Na deze tien minuten verviel FC Utrecht al snel weer in het spel van voor de rust. NEC mocht het spel maken en kon kans op kans creëren. De spanning bleef echter in de wedstrijd en NEC verzuimde de kwartfinale in het slot te gooien.