24.01.2014 10:38

Hans Hateboer twee duels geschorst

Verdediger Hans Hateboer van FC Groningen blijft voor drie wedstrijden geschorst, waarvan één duel voorwaardelijk. De tuchtcommissie van de KNVB heeft het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal overgenomen. De zaak diende donderdagavond in Zeist.

Hateboer werd zaterdag tijdens zijn debuut in de eredivisie tegen RKC Waalwijk (1-1) uit het veld gestuurd na een charge op de achterlijn tegen Rémy Amieux. Zowel FC Groningen als de 20-jarige verdediger was het niet eens met die rode kaart en vonden bovendien de eis van de aanklager te zwaar.

De tuchtcommissie zag echter na de mondelinge behandeling geen aanleiding om tot een ander vonnis te komen. Hateboer en FC Groningen gaan niet in beroep.

De tuchtcommissie handhaafde eveneens de schorsing voor Johan Voskamp van Sparta Rotterdam. Hij kreeg rood na een handgemeen met een tegenstander in de thuiswedstrijd afgelopen zondag tegen Willem II (1-2). De aanvaller ging niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager (drie duels, waarvan één voorwaardelijk). Na de mondelinge behandeling donderdagavond in Zeist besloot de tuchtcommissie de eis van de aanklager te bevestigen. Sparta en Voskamp gaat niet in beroep.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner