24.01.2014 18:36

Ritzmaier: “Thuis kunnen we van iedereen winnen"

Als laatste verlaat Marcel Ritzmaier het veld op de vrijdagtraining van  SC Cambuur. De selectie van de Leeuwarder club heeft net de een na laatste training voor de beladen Friese derby tegen sc Heerenveen afgerond. De burenruzie wordt zondag in het Cambuurstadion gespeeld en de wedstrijd is al dagen onderwerp van gesprek in Friesland. Ook binnen de Cambuur-selectie leeft de derby, maar bang of gespannen oogt de Oostenrijkse middenvelder niet. “Thuis kunnen we van iedereen winnen, dus ook van Heerenveen”, vertelt Ritzmaier vastberaden tegen Voetbal.com.

De jonge middenvelder wordt dit seizoen door PSV verhuurd aan SC Cambuur en is een belangrijke schakel in het team van Dwight Lodeweges. Vorige week wonnen de Leeuwarders de thuiswedstrijd tegen medepromovendus Go Ahead Eagles en de Oostenrijker had een belangrijk aandeel in de overwinning. Na twintig minuten spelen opende Ritzmaier de score met een snoeihard afstandsschot. SC Cambuur won het duel uiteindelijk met 2-0.

In de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles werd de 20-jarige Ritzmaier weer op het middenveld opgesteld. In de laatste duels voor de winterstop werd de Oostenrijker vaak als linksbuiten gebruikt, maar door de komst van Feyenoord-huurling Elvis Manu heeft de linkspoot zijn plek op het middenveld terug. Daar is Ritzmaier blij mee. “Op het middenveld ben ik beter, dan kan ik belangrijker voor het team zijn. Het is in mijn ogen een goede beslissing van de trainer geweest om mij weer als middenvelder te gebruiken.”

Ook tegen sc Heerenveen zal de Oostenrijker ongetwijfeld ook op het middenveld starten. Op de vraag of hij weet wie zondag zijn directe tegenstander is, antwoordt de talentvolle Oostenrijker bevestigend. “Hakim Ziyech of Marten de Roon, maar eigenlijk maakt het niet uit tegen wie ik speel. Ik kijk alleen naar mijn spel en het spel van mijn teamgenoten”, legt Ritzmaier uit.

Zondag zal in het uitverkochte Cambuurstadion SC Cambuur revanche proberen te nemen op de vorige Friese derby, die in september in het Abe Lenstra Stadion door sc Heerenveen werd gewonnen. Ritzmaier dicht zijn team meer kansen toe dan toen. “We spelen nu thuis en we zijn in eigen huis moeilijk te verslaan. De twaalfde man is in onze thuiswedstrijden heel belangrijk en dat zal tegen Heerenveen ook zo zijn”, besluit de gedecideerde Oostenrijker.

 

Door: Vincent Houttuin

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner