25.01.2014 20:41

ADO pakt drie punten in knotsgek duel

ADO Den Haag heeft een belangrijke overwinning op Feyenoord geboekt. De Hagenaars waren in eigen huis met 3-2 te sterk voor de Rotterdammers. ADO kwam in de eerste helft op een 2-0 voorsprong, maar Feyenoord vocht zich terug in de tweede helft. Na de 2-2 leek Feyenoord voor de overwinning te kunnen gaan, maar dankzij een treffer van Roland Alberg kon ADO de overwinning over de streep trekken.

Feyenoord was in de eerste twintig minuten spelen de bovenliggende partij, maar gaf vervolgens het initiatief uit handen. Na acht minuten kregen de Rotterdammers een grote mogelijkheid, waaruit Lex Immers uiteindelijk wist te scoren. Immers deed dit in buitenspelpositie, waardoor scheidsrechter Björn Kuipers het doelpunt terecht afkeurde. Feyenoord kreeg nog een mogelijkheid na een goede combinatie tussen Jean-Paul Boëtius en Graziano Pellè, maar doelman Gino Coutinho bracht goed redding.

Na de mogelijkheden van Feyenoord kwam ADO Den Haag beter in de wedstrijd. Met name door middel van standaardsituaties werden de Hagenaars gevaarlijk. De kopkracht van Tom Beugelsdijk bleek een flink wapen, want na 36 minuten spelen zette de centrale verdediger de Hofstedelingen op voorsprong. Beugelsdijk kopte een hoekschop van Danny Holla tegen de touwen: 1-0.

Feyenoord bleef na de achterstand ontzettend matig spelen en met name de passing was van een laag niveau. In de blessuretijd van de eerste helft werd het nog erger voor Feyenoord. Na een voorzet van Dion Malone vanaf de rechterflank, kon Danny Bakker de bal op fraaie wijze in de verre hoek koppen: 2-0.

De tweede helft ging verder zoals de eerste was geëindigd. Feyenoord speelde matig en creëerde bar weinig.  ADO Den Haag had achterin weinig moeite met de Rotterdammers. In de 68e minuut kwamen de bezoekers echter weer in de wedstrijd. Pellè bediende Jordy Clasie, die op de rand van het strafschopgebied stond te wachten. Clasie schoot de bal uit stand snoeihard in het doel: 2-1. Feyenoord bleef doordrukken, maar kwam pas op gelijke hoogte na een gruwelijke fout van Aaron Meijers. De linksback verloor slordig de bal, waarna Immers de bal bij Pellè kon bezorgen. De Italiaanse spits verschalkte Coutinho van dichtbij en bracht Feyenoord weer op gelijke hoogte: 2-2.

Feyenoord was na de twee doelpunten beter in de wedstrijd gekomen, maar uitgerekend nu wist ADO weer te scoren. Roland Alberg ging de combinatie aan met Mike van Duinen en liet doelman Erwin Mulder kansloos met een verwoestend hard schot in de verre hoek: 3-2. De Ooievaars kwamen de resterende speelminuten door zonder kleerscheuren en behaalden drie belangrijke punten.

Met de overwinning hebben de Hagenaars de laatste plaats weer verlaten. De ploeg van Maurice Steijn staat nu met twintig punten op de vijftiende plaats. Feyenoord blijft met 36 punten op de vierde plaats staan. Feyenoord mag zich volgende week revancheren in het thuisduel met Vitesse, terwijl ADO Den Haag op bezoek gaat bij sc Heerenveen.

Door: Jurre Hermans