25.01.2014 21:35

Hupperts beslist slaapverwekkend duel in Kerkrade

Dankzij een succesvolle tegenstoot waaruit Guus Hupperts scoorde, heeft Roda JC zijn vijfde overwinning van het seizoen behaald. In het saaie duel speelde met name FC Utrecht erg zwak en werden er door beide teams nauwelijks kansen gecreëerd. De opleving van Hupperts was daardoor voldoende voor Roda om de drie punten in eigen huis te behouden.

De eerste helft in Kerkrade was allesbehalve sprankelend. Beide elftallen begonnen erg voorzichtig en waren bang om de aanval te zoeken. Naarmate de eerste helft vorderde, werd de tactiek van Roda-trainer Jon Dahl Tomasson duidelijk: Utrecht mocht het spel maken terwijl zijn elftal op de counter loerde. Voor de wedstrijd was dit spelbeeld weinig aantrekkelijk, want het ontbrak de bezoekers aan creativiteit waardoor er eigenlijk maar één goede kans werd gecreëerd.

Na een mooie steekbal van Mark van de Maarel kon Tommy Oar op het doel van Roda-doelman Filip Kurto af. Zijn puntertje vloog echter maar net naast. Na een half uur speler betaalde de tactiek van Tomasson zich uit. Na een fout van FC Utrecht kon Hupperts er met de bal vandoor. Met een laag en hard schot verschalkte hij Robbin Ruiter vervolgens in de korte hoek. Na dit openingsdoelpunt bleven grote kansen voor beide teams uit.

In de tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. De thuisploeg groef zich in en liet het spel aan Utrecht. Het elftal van Utrecht-coach Jan Wouters was echter onmachtig. Ook het inbrengen van nieuwkomer Juan Agudelo bracht hier geen verandering in. Tot aan de 75e minuut creëerde zowel FC Utrecht als Roda JC geen grote kansen.

In die 75e minuut werd Kurto voor het eerst aan het werk gezet door nota bene verdediger Gevero Markiet. Zijn schot werd door de doelman van Roda uit het doel geslagen. De Limburgers waren in de tweede helft geen enkele keer gevaarlijk en koesterden de voorsprong. De behoudende tactiek van Tomasson wierp zijn vruchten af, want zonder al te veel moeite hield zijn elftal stand. Zo behaalde de Deen zijn eerste overwinning als trainer van Roda en Roda JC zijn derde thuisoverwinning. Het team uit Kerkrade verkleint daarmee de achterstand op FC Utrecht tot twee punten.

 

Door: Roel Egberts

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner