26.01.2014 14:23

Cambuur oppermachtig in Friese derby

SC Cambuur heeft de Friese derby met grote overmacht gewonnen. Tegen sc Heerenveen werd het maar liefst 3-1. De uitploeg kwam er niet aan te pas in Leeuwarden.

Het begin was voor SC Cambuur en dat drukte de ploeg ook op het scorebord uit. Bartholomew Ogbeche – die zijn debuut maakte – kopte een bal door op Elvis Manu, die Kristoffer Nordfeldt met een mooie stift verschalkte. Daarna bleef SC Cambuur de betere ploeg en kwam sc Heerenveen niet in het spel. Toch duurde het tot de 44e minuut voordat de volgende treffer viel. Marcel Ritzmaier legde een vrije trap perfect op het hoofd van Ogbeche, die de 2-0 binnen kopte.

De tweede helft begon niet veel anders dan de eerste. SC Cambuur was beter en liet sc Heerenveen niet voetballen. Twintig minuten voor tijd kon het feestje definitief beginnen, toen Jody Lukoki diep werd gestuurd door Manu. De van Ajax gehuurde rechtsbuiten kwam één op één met Nordfeldt en bleef kalm: 3-0. SC Heerenveen wisselde daarvoor al aanvallend en liet daardoor ruimte achterin vallen. Het leverde nog wel een eretreffer op: Alfreð Finnbogason tikte vijf minuten voor tijd van dichtbij de 3-1 binnen.

Door de overwinning  blijft SC Cambuur voorlopig uit de gevarenzone. Omdat de concurrentie onderin ook won, kan het echter nog niet spreken van een veilige haven. sc Heerenveen haakt voorlopig af in de strijd om Europees voetbal.

Door: Jos Boesveld