27.01.2014 12:24

Schøne: "Trots dat ik dit shirt mag dragen"

Lasse Schøne (m.) viert met Davy Klaassen (l.) zijn winnende treffer tegen Go Ahead Eagles. (26-01-2014)
Lasse Schøne (m.) viert met Davy Klaassen (l.) zijn winnende treffer tegen Go Ahead Eagles. (26-01-2014)

Lasse Schøne was met zijn winnende treffer tegen Go Ahead Eagles goud waard voor Ajax. Dat de Deen in de Adelaarshorst na anderhalf seizoen al zijn vijftigste competitieduel voor Ajax speelde, was eens te meer het bewijs dat Schøne het stempel ’breedteaankoop’ heeft weggepoetst.

De toenmalige middenvelder kwam in de zomer van 2012 transfervrij over van NEC Nijmegen en werd daardoor als ideale twaalfde man gezien. "Dat ik al 50 van de 54 competitieduels (negen doelpunten en elf assists red.) heb gespeeld, zegt me heel veel. Ik ben trots dat ik dit shirt mag dragen. Dat is niet niks.”

"Als je gratis wordt opgehaald, hebben mensen vaak een oordeel over je rol in het team. Maar ik ben naar Amsterdam gekomen met het idee dat ik voor mijn plek wilde knokken en gewoon wilde spelen. Zo zit ik in elkaar en daarover heb ik ook een gesprek met de trainer gehad. Hij zei ook heel duidelijk: ik weet dat je voor niks komt, maar bij mij spelen de besten. Het voelde direct heel goed", aldus Schøne tegenover De Telegraaf.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner