28.01.2014 09:37

Cambuur directeur: "Echt een sprookje deze man"

Bartholomew Ogbeche, weinig mensen zulen voor zijn komst naar Cambuur van hem gehoord hebben, maar de man die in zijn rijke voetbalverleden de rijzende wereldster Ronaldinho achter zich had spelen bij Paris Saint-Germain, vestigt zijn naam in recordtempo. "Echt een sprookje, deze man”, zegt directeur Gerald van den Belt na zijn droomdebuut in de Eredivisie.

 B, zoals zijn teamgenoten hem noemen, aangezien Barto (Martijn Barto red.) en Bart (Bart van Brakel red.) al bezet waren, is een voortreffelijke prof: "Wij trainen altijd om half elf”, zegt trainer Dwight Lodeweges over zijn voormalige pupil bij Al Jazira in de Verenigde Arabische Emiraten. "De meeste jongens zijn hier dan om kwart over negen, maar om half tien is hij dan al een uur bezig met rekken en het op lengte brengen van zijn spieren. Hij legt zo even een paar benen in zijn nek. Hij doet ook niet even zijn schoenen aan, dat duurt vijf minuten. Alles moet precies goed en symmetrisch zitten. Die jongens kijken daar ook naar, hij is echt bezig met zijn vak. Er is even een stukje volwassenheid binnen komen lopen. We hebben er een grote meneer bij”, aldus Lodeweges tegenover De Telegraaf.

De Nigeriaan beschikt ook over een Frans paspoort, waardoor hij betaalbaar was voor Cambuur, dus kwam Ogbeche in Leeuwarden terecht. In een land waar alles goed geregeld is, met een competitie waar elke spits die het moeilijk heeft zijn carrière weer nieuw leven in kan blazen. Als een Ogbeche zonder wedstrijdritme al kan imponeren, dan kunnen het nog veertien heel mooie duels worden voor de razendsnelle aanvaller. Dus verkondigde hij na de wedstrijd met een grote glimlach dat hij hoopt een verrassing in de Eredivisie te kunnen worden. "Een verrassing ís hij al”, zegt Lodeweges, die dit nooit had durven dromen toen hij zich plotseling meldde.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner