28.01.2014 20:22

Lurling: “Een stap vooruit”

Anthony Lurling maakte in de winterste transferperiode de opvallende overstap van NAC Breda naar sc Heerenveen. De 36-jarige was in de eerste seizoenshelft nog een vaste waarde in het elftal van Nebosja Gudelj, maar was na de winterstop plots niet meer nodig. Daarop besloot Lurling dat hij de club uit Breda wilde verlaten. SC Heerenveen bood de aanvaller een uitweg. “Als Heerenveen dan belt, hoef je niet lang na te denken.”

Hoewel Lurling NAC Breda liever ‘via de voordeur’ had willen verlaten, lijkt de 36-jarige aanvaller niet rouwig te zijn dat hij het seizoen afmaakt in Friesland. “Het is een stap vooruit. Je gaat van plek dertien naar plek vijf”, vertelt Lurling aan sc Heerenveen TV. “Voor mij was het gevoel bij Heerenveen het belangrijkst. Ik heb hier fantastische jaren gehad en in positieve zin alles meegemaakt.”

Hans Vonk, technisch directeur van de Friese club, is blij met de komst van Lurling. “Wij willen de aanval versterken en denken dat Anthony daar een goede bijdrage aan kan leveren”, legt Vonk uit. “Medische testen wijzen uit dat hij nog enorm fit is. Het gaat erom wat iemand kan brengen op het veld. De leeftijd zegt mij niet zoveel.”

 

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner