31.01.2014 11:19

FC Utrecht strikt oudgediende én jeugdproduct Barca

Matthieu Delpierre viert in het shirt van VfB Stuttgart een overwinning tegen Borussia Mönchengladbach.
Matthieu Delpierre viert in het shirt van VfB Stuttgart een overwinning tegen Borussia Mönchengladbach.

Jan Wouters heeft er in één klapt twee keuzes bij in zijn Utrechtse selectie. De ervaren Mathieu Delpierre de overstap vanaf Hoffenheim. Bovendien versterkt Fernando Quasada de Domstedelingen vanuit de jeugdopleiding van FC Barcelona.

Delpierre sluit minimaal tot het eind van het seizoen aan bij FC Utrecht. De 32-jarige verdediger was bij TSG Hoffenheim op een zijspoor geraakt nadat hij afgelopen zomer uit de selectie werd gezet omdat hij geen zicht op speeltijd had. Ondanks zijn uitzichtloze situatie bij de Duitsers brengt de Fransman wel een schat aan ervaring bij FC Utrecht. Zo speelde Delpierre 185 wedstrijden voor VfB Stuttgart voor hij richting Hoffenheim vertrok.

De ervaring van Delpierre heeft de andere Utrechtse aanwinst nog niet. Quasada schopte het in de jeugdopleiding van FC Barcelona tot het hoogste jeugdelftal. Maar sloot nooit aan bij de selectie. Lange tijd leek hij deze winter op weg naar Stoke City. Maar FC Utrecht handelde slagvaardig. Jan Wouters ziet hem vooral als een speler voor de toekomst.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner