31.01.2014 11:26

Vandenbussche mocht niet naar Eagles

In de zoektocht naar een nieuwe doelman klopte Go Ahead Eagles ook aan bij sc Heerenveen voor Brian Vandenbussche. De Belgische sluitpost wilde zelf graag verkassen naar Deventer, maar mocht niet van zijn werkgever.

Go Ahead Eagles wilde Vandebussche per direct overnemen, omdat Eloy Room terug is gekeerd naar Vitesse. "Ik zag het echt zitten", zegt Vandenbussche in de Leeuwarder Courant. "Ik heb nog met de trainer (Marco van Basten, red.) gepraat en gebrobeerd hem te overtuigen." Maar dat is de doelman niet gelukt en moet daarom het seizoen afmaken in Heerenveen. "De club wil me niet laten gaan. Mocht er iets met Kristoffer Nordfeldt gebeuren, dan wil Heerenveen beschikken over een ervaren vervanger. Dat is natuurlijk ook wel een compliment, het bewijst dat ik nog van waard ben voor de club."

Vandenbussche zal hoe dan ook uit blijven kijken naar een nieuwe club, omdat hij in december besloot zijn contract bij de Friezen niet te verlengen vanwege een "financieel teleurstellend" aanbod. De Vlaming is momenteel bezig aan zijn tiende seizoen bij Heerenveen.

Go Ahead Eagles ving ook bot bij Luciano (FC Groningen), Przemyslaw Tyton (PSV), Sander Boschker en Sonny Stevens (beide FC Twente). Inmiddels is Go Ahead Eagles geslaagd in de zoektocht naar een vervanger voor Room. De ploeg uit Deventer voegde donderdag de Deen Stephan Andersen per direct aan de selectie toe. Hij komt op huurbasis over van het Spaanse Real Betis en maakt het seizoen af in Deventer.  

Voetbal.com
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner