01.02.2014 20:45

Fortuinlijk sc Heerenveen wint van ADO

Kenneth Otigba viert de 1-0 tijdens sc Heerenveen - ADO Den Haag. (1-2-2014)

Sc Heerenveen heeft zaterdagavond de wedstrijd tegen ADO Den Haag met 3-0 gewonnen. Een ietwat vertekende uitslag, maar uiteindelijk kon sc Heerenveen wel als terechte winnaar worden aangewezen.

De eerste helft was lang het aankijken niet waard. Het tempo lag laag en door de vele blessures en andere opstoppingen kwam de wedstrijd niet tot leven. Zelfs spits Alfred Finnbogason kon zijn stempel niet drukken op de wedstrijd. Hij schoot naast en over, maar testte Gino Coutinho niet. Danny Holla was aan de andere kant wel gevaarlijk. Zijn schot in de linkerhoek werd gepakt door Kristoffer Nordfeldt.

De tweede helft begon gelukkig wat interessanter. Toch konden de fans van sc Heerenveen pas na tien minuten juichen. Een vrije trap van Hakim Ziyech werd gepakt door Coutinho, maar de instormende Kenneth Otigba (foto) wist de bal toch nog tot doelpunt te promoveren. Coutinho leek de bal echter klem te hebben, waardoor de 1-0 niet had mogen vallen. Tien minuten later stond het echter alweer 2-0. Bilal Başaçikoğlu werd ten val gebracht door Aaron Meijers en Finnbogason schoot zijn zijn twintigste treffer tegen de touwen. ADO Den Haag stuurde Tom Beugelsdijk naar voren en bracht Michiel Kramer in, maar het was sc Heerenveen dat nog één keer scoorde. Rajiv van La Parra liep goed door op een lange bal en schoot de 3-0 in.

Door de overwinning profiteert de thuisploeg van puntverlies bij Feyenoord en Vitesse. Hierdoor blijft de kans op Europees voetbal groot voor sc Heerenveen. ADO Den Haag moet hopen en bidden dat de concurrentie onderin geen punten pakt, anders lonkt de laatste plaats.

Door: Jos Boesveld