02.02.2014 18:20

Evander Sno verergert uitsyndroom PSV

Evander Sno balt zijn vuist. Hij heeft zojuist de 1-0 gescoord tegen PSV.

Het is PSV weer niet gelukt om te winnen in een uitwedstrijd. De ploeg heeft daardoor in negen uitwedstrijden maar liefst zeven keer verloren. Evander Sno werd de man of the match na zijn treffers in de tweede helft.

In de eerste helft maakte vooral Memphis Depay er een aardige wedstrijd van. De linksbuiten van PSV was prominent aanwezig met vrije trappen van een grote afstand en ook zijn schoten van ver stichtten aardig wat gevaar. Het bleef echter bij schoten van afstand, waardoor doelman Jan Seda lang niet altijd in de grote problemen kwam. RKC Waalwijk was onmachtig tegen het felle PSV en hield zich vooral bezig met het voetbal op het middenveld. Zonder doelpunten zochten PSV en RKC Waalwijk de kleedkamers op.

Het spelbeeld leek niet veranderd te zijn in de tweede helft, maar Sno bracht daar snel verandering in. Met een gelukje kreeg de middenvelder de bal in de zestien, maar hij bleef uiterst kalm. Hij kapte Stijn Schaars uit en schoot de bal door de benen van Zoet: 1-0. PSV bleef meer en meer aandringen en kreeg om de paar minuten kleine kansjes. Vaak uit een rommelige situatie, maar de bal werd nauwelijks richting doel geschoten. Ook uit corners en vrije trappen waren de PSV'ers niet doortastend genoeg, waarna Sno uit een counter zelfs nog de 2-0 maakte.

Door de verliesbeurt van PSV lopen Ajax, Feyenoord en Vitesse ondanks puntverlies uit op de Eindhovenaren. De ploeg van Phillip Cocu moet na deze klap weer opnieuw strijden voor een plek bij de subtop. RKC Waalwijk voetbalt zich iets veiliger, maar kan nog steeds niet rustig ademhalen. Onderin blijft het ongekend spannend in de Eredivisie.

Door: Jos Boesveld