03.02.2014 13:45

Coutinho in de klem

Zien wij daar nu één keepershandschoen op de bal?
Zien wij daar nu één keepershandschoen op de bal?

Een mooie redding verrichten, de bal bij je houden, maar toch een doelpunt tegen krijgen. Het gebeurde Gino Coutinho in de wedstrijd tegen sc Heerenveen. De keeper van ADO Den Haag kreeg zo de 1-0 om de oren en is daarom de Schlemiel van de Week.

Hand op de bal

De spelregels stellen dat een keeper slechts één hand horizontaal op de bal moet houden om het leer te klemmen. Als een doelman de bal eenmaal klem heeft mag geen speler daar meer aan komen. Een vrije trap van Hakim Ziyech vloog naar de tweede paal en met een lastige stuit kwam de bal bij Coutinho. De goalie van ADO Den Haag had niet veel te doen gehad sinds dat moment, maar pakte de bal prima. En dan verschijnt Kenneth Otigba opeens op het toneel. De verdediger heeft altijd genoeg strijdlust in zich, maar wilde ook aan zijn trainer laten zien dat hij in de basisopstelling van zijn ploeg hoort. Als een wildebras stortte hij zich op de bal, en met succes! Het net bolde en sc Heerenveen kwam op een 1-0 voorsprong. Verbazing in de ogen van Coutinho.

Een verklaring

De verbaasde blik van Coutinho richtte zich ook op scheidsrechter Ed Janssen. Zonder na te denken keurde hij de treffer van Otigba goed. Na de wedstrijd geeft de arbiter tekst en uitleg. “Ik zag een vrije trap van Heerenveen, die bij Gino Coutinho, keeper van ADO terechtkomt. Die ligt op de grond en heeft zijn hand even op de bal, dan heeft hij ‘em vervolgens volgens mij net heel even los als ik de beelden van diverse hoeken heb gezien, is die bal heel even los en op dat moment loopt Otigba tegen die bal aan en rolt die bal in het doel.” Was getekend, Ed Janssen.

Lekker dan

ADO Den Haag voetbalde tot aan het uur prima mee met sc Heerenveen. Een toevalstreffer die niet geteld mocht worden betekende de 1-0 en daarna zakte het spel van de ploeg uit de residentiestad als een kaartenhuis in elkaar. Het duel eindigde uiteindelijk in een 3-0 overwinning voor de Friezen, maar misschien kwam het besef pas na de laatste wedstrijd in speelronde 21. ADO Den Haag vertoeft wederom een week lang op de laatste plek in de Eredivisie.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner