04.02.2014 09:37

Quansah heeft moeite met reserverol

Kwame Quansah (l.) wordt tijdens Heracles Almelo - Ajax onder druk gezet door  Kolbeinn Sigþórsson (r.) en Davy Klaassen. (27-04-2014)
Kwame Quansah (l.) wordt tijdens Heracles Almelo - Ajax onder druk gezet door Kolbeinn Sigþórsson (r.) en Davy Klaassen. (27-04-2014)

Kwame Quansah is ontevreden bij Heracles Almelo. De middenvelder verloor in december zijn basisplaats in Almelo en denkt aan een vertrek bij de huidige nummer elf van de Eredivisie.

De rol van Quansah lijkt uitgespeeld bij Heracles, nu trainer Jan de Jonge heeft gekozen voor een middenveld met Simon Cziommer, Ben Rienstra en Illias Bel Hassani. Quansah kan moeilijk leven met zijn reserverol en begrijpt de keuze van zijn trainer niet: "Ik hoop dat er nog een mooie club voor mij komt. Het zou jammer zijn als het op deze manier eindigt. Want ik ben niet gelukkig met de huidige situatie. Ik voel me fit, ben sterk, ben een winnaar en wil spelen. Hier kan ik niet tegen”, aldus Quansah in gesprek met Tubantia.

De 31-jarige middenvelder kwam in de zomer van 2004 naar Heracles en wil nog drie of vier jaar betaald voetbal spelen. Maar bij Heracles lijkt zijn tijd voorbij. Sinds de kleine middenvelder begin december uit het elftal is verdwenen, draait het elftal beter en haalde Heracles elf punten.
Volgens Quansah is dat puur toeval: "Het elftal speelt niet goed, qua spel ben ik niet tevreden. En dit middenveld is nog niet echt getest. Als er straks drie keer achter elkaar wordt verloren, wordt de druk echt hoog”, oordeelt de Ghanees, die in tien jaar Heracles zelden een periode heeft meegemaakt waarin hij werd gepasseerd.

Quansah speelde bijna driehonderd wedstrijden voor Heracles. Hij kwam ook tot twee interlands voor Ghana. Voor zijn periode in Almelo stond hij onder contract bij Young Kotoko, Ajax, Germinal Beerschot en het Zweedse AIK Fotbol Solna.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner