04.02.2014 11:50

Koeman schuift Van Gastel naar voren

Giovanni van Bronckhorst (l.), Jean-Paul van Gastel (m.) en Ronald Koeman (r.) lopen naar de dugout voorafgaande aan Feyenoord - HSV Hoek. (30-10-2013)
Giovanni van Bronckhorst (l.), Jean-Paul van Gastel (m.) en Ronald Koeman (r.) lopen naar de dugout voorafgaande aan Feyenoord - HSV Hoek. (30-10-2013)

Als het aan Ronald Koeman ligt, dan hoeft Feyenoord niet verder te zoeken naar een nieuwe hoofdtrainer. De Rotterdammers hebben in Jean-Paul van Gastel namelijk al een goede vervanger in huis. Dat laat de huidige Feyenoord-trainer optekenen door het Algemeen Dagblad.

"Ik denk dat Jean-Paul capabel genoeg is om leiding te geven aan Feyenoord", zegt Koeman in het dagblad. Het gebrek aan ervaring lijkt Van Gastel geen goed te doen. De 41-jarige Bredanaar stond nog niet eerder op eigen benen bij een eerste elftal. Toch hoeft dat volgens Koeman geen probleem te zijn. "Er zijn voorbeelden dat het wel goed kan gaan met een trainer die aan zijn eerste klus begint", vervolgt Koeman zijn verhaal. "Jean-Paul heeft natuurlijk wel ervaring omdat hij al heel lang bij Feyenoord werkzaam is. Hij heeft in de jeugd al gewerkt met spelers die nu in het eerste elftal spelen."

Sinds Koeman afgelopen zaterdag aankondigde na het seizoen te vertrekken bij Feyenoord, is de geruchtenmolen op gang gekomen. Met name Peter Bosz, Louis van Gaal, Co Adriaanse en Marco van Basten worden met regelmaat genoemd in Rotterdam-Zuid.

Voetbal.com
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner