04.02.2014 12:50

Sleutelwedstrijd speelronde 22: Go Ahead Eagles – RKC

Erik Falkenburg was in de vorige wedstrijd tegen RKC Waalwijk de grote man. Hij scoorde in speelronde 5 drie keer.
Erik Falkenburg was in de vorige wedstrijd tegen RKC Waalwijk de grote man. Hij scoorde in speelronde 5 drie keer.

Een belangrijke wedstrijd hoeft niet altijd helemaal bovenin of helemaal onderin gevoetbald te worden. Een klein beetje daaronder of juist erboven kan ook heel spannend zijn. Bij Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk is dit precies het geval en daarom is dit de sleutelwedstrijd van speelronde 22.

Op plek dertien en veertien staan de twee ploegen, maar daar is het allesbehalve veilig in de Eredivisie. Het is onderin ongekend spannend, waarbij je als nummer veertien in één speelronde op de achttiende plek kunt belanden. Winnen in de strijd tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk betekent dat je voorlopig veilig bent van die verdraaide laatste plaats in de Nederlandse competitie.

Onderling resultaat

In totaal stond deze wedstrijd zestien keer op het programma. Negen keer in de Eredivisie, zes keer in de Jupiler League en één keer in de KNVB Beker. In de Eredivisie lopen de resultaten mooi gelijk op. Go Ahead Eagles – net als RKC Waalwijk – won vier keer en de overige wedstrijden eindigden in een gelijkspel. De thuisploeg van woensdagavond scoorde in de onderlinge duels iets meer dan RKC Waalwijk. Achttien doelpunten voor de ploeg uit Deventer tegen zestien van de Brabanders. In het seizoen 2011/2012 knikkerde RKC Waalwijk de Eagles uit de KNVB Beker, maar in deze beschouwing richten we ons vooral op de Eredivisie.

Spanning onderin

Met 22 punten uit 21 wedstrijden staat RKC Waalwijk maar 2 punten boven hekkensluiters ADO Den Haag en NEC. Go Ahead Eagles heeft 2 punten meer en is dus ook niet uit de gevarenzone. SC Cambuur en Roda JC staan ook nog tussen de ploegen en de hekkensluiters in. De ploeg die drie punten pakt in dit duel zal hoogstwaarschijnlijk even afstand kunnen nemen van al het gevaar in de krochten van de Eredivisie. De hete adem van maar liefst vier ploegen is voelbaar in de nek van Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. Wie gaat er het beste met de druk om?

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner