04.02.2014 21:43

Onthutsend zwak ADO verliest van Heracles

ADO Den Haag heeft het eigen publiek dinsdagavond een wanvertoning voorgeschoteld. Niets lukte bij de Hagenezen en als tegenstander Heracles Almelo zorgvuldiger met de kansen was omgesprongen, had de score hoger op kunnen lopen dan de uiteindelijke 0-3 uitslag.

De bal rolde nog maar nauwelijks in het Haagse Kyocera Stadion of Heracles stond al op voorsprong. Na een een-tweetje tussen Bryan Linssen en Mark Uth in het strafschopgebied van de thuisploeg schoof eerstgenoemde de bal beheerst achter de verbouwereerde Gino Coutinho. Het elftal uit Almelo bleek in het vervolg van de eerste helft de fellere en sterkere ploeg, zonder zelf fantastisch te voetballen.

ADO Den Haag was echter onmachtig en speelde vooral aanvallend niets klaar. De enkele keren dat de ploeg enigszins gevaarlijk was, was uit spelhervattingen of via een afstandsschot, maar een goede aanval legde ADO niet op de mat. Het was dan ook niet verassend toen Mark Uth namens de bezoekers de score na ruim een half uur
verdubbelde. Mikhael Rosheuvel had een perfecte voorzet in huis die door de spits van Heracles onverbiddelijk in het Haagse doel werd gekopt. Het fluitconcert waarmee de thuisploeg na het rustsignaal het veld verliet, was veelzeggend.

In de tweede helft besloot Maurice Steijn alles of niets te gaan spelen door na rust nog maar drie verdedigers op te stellen. Direct na de hervatting leek deze tactiek succesvol te zijn toen Roland Alberg rakelings naast het doel van Heracles schoot. Echter, de tactiek van Steijn zorgde er ook voor dat er veel ruimte ontstond voor de aanvallers van Heracles. Dit resulteerde na bijna een uur spelen in de 0-3.

Iliass Bel Hassani zette Uth vrij in het strafschopgebied van ADO en die schoot de bal met links achter Coutinho. Na dit doelpunt was de thuisploeg het spoor volledig bijster en was het voornamelijk aan het slordige spel van de Almeloërs te danken dat de score niet snel opliep. Ook doelman Coutinho voorkwam met een aantal prima reddingen een vierde doelpunt voor de bezoekers.

Een deel van het Haagse publiek maakte dit alles niet meer mee, zij keerde na rust uit onvrede niet meer terug in het stadion. Hun elftal zien zij na de nederlaag steviger op de laatste plaats van de ranglijst gepositioneerd staan, terwijl Heracles een gaatje slaat ten opzichte van ADO en enigszins afstand neemt van de degradatieplaatsen.

Door: Roel Egberts