05.02.2014 21:45

Knotsgekke slotfase zorgt voor puntendeling in Adelaarshorst

Erik Falkenburg kan zijn ogen niet geloven, nadat Romeo Castelen de 2-2 tegen de touwen heeft geschoten tijdens Go Ahead Eagles - RKC Waalwijk. (5-2-2014)

Go Ahead Eagles – RKC was op voorhand een belangrijk duel. De ploegen stonden op de dertiende en veertiende plaats in de Eredivisie en de winnaar kon afstand nemen van de degradatiezone. Het was een wedstrijd met een saaie eerste helft, maar uiteindelijk een knotsgekke slotfase.

In de eerste helft was het spelbeeld nogal eenzijdig. Go Ahead Eagles was de ploeg in balbezit, RKC legde de focus op countervoetbal. Dat zorgde voor niet veel spektakel en weinig kansen. Het doelpunt van de thuisploeg kwam dan ook uit een standaardsituatie na 24 minuten voetbal. Jop van der Linden is de specialist bij de Eagles en bewees dat ook in dit duel met een schitterende vrije trap van twintig meter: 1-0 voor de thuisploeg. Ook na de openingstreffer bleef Go Ahead de ploeg van het balbezit en de kansen, want RKC was veel te slordig in balbezit. Zo kan het gebeuren dat een ploeg in 45 minuten voetbal geen enkele kans creëerde.

In de tweede helft zagen we een ander RKC op het veld staan. De Brabanders zetten meer druk en creëerden kansen met als gevolg dat Go Ahead het een stuk lastiger kreeg met de bezoekers. Zeker toen de gelijkmaker op het scorebord kwam te staan: Damiano Schet schoot op doel, maar de bal werd van richting veranderd door verdediger Xandro Schenk van Go Ahead: 1-1.

Na de gelijkmaker van RKC ging het spel op en neer in de Adelaarshorst. Beide teams namen risico om dan toch de drie punten binnen te slepen. Dat leek de thuisploeg te lukken, want in de laatste minuut scoorde Schenk uit een hoekschop van Van der Linden. Iedereen dacht dat Schenk de winnende had gemaakt, maar RKC gaf niet op. Sander Duits gaf vanaf de aftrap een lange bal richting de lange verdediger Jonas Ivens. Die verlengde de bal en Romeo Castelen kon zo de bal snoeihard in het doel knallen. Kort daarna floot scheidsrechter Braamhaar voor het einde van de wedstrijd, waardoor de punten verdeeld werden in De Adelaarshorst: 2-2

Door: Brent van Ooijen