05.02.2014 22:35

FC Twente begint moeilijke reeks met zege

Door een 0-2 overwinning op sc Heerenveen heeft FC Twente de eerste moeilijke wedstrijd in de komende reeks gewonnen. De Tukkers nemen het achtereenvolgens op tegen PSV, FC Groningen, Vitesse, Feyenoord en FC Utrecht, maar begonnen in Friesland dus prima. Dušan Tadić scoorde een kwartier voor tijd de bevrijdende treffer.

De spanning bleef in de openingsfase uit. Zowel sc Heerenveen als FC Twente moesten hun draai vinden in Friesland. Na tien minuten speeltijd moest de bal echter op de stip, nadat Joey van den Berg Tadić neerlegde. Scheidsrechter Liesveld liet echter doorspelen. Qua spanning zakte de wedstrijd wat in, maar dat werd rond het half uur helemaal goedgemaakt. Eerst kon Shadrach Eghan vrij uithalen, maar hij schoot over. De middenvelder herstelde zijn fout, door na dat moment een kopbal van Kenneth Otigba van de lijn te halen.

De tweede helft begon wederom niet interessant. De drie wissels na een uur spelen vormden nog het hoogtepunt tot dan toe. Het was echter Tadić die de ban brak in Heerenveen. Hij zocht al eerder naar de lange hoek vanaf rechts en vond deze een kwartier voor tijd. Er kwam echter flink wat geluk bij kijken, want via een been van Van den Berg belandde de bal over Kristoffer Nordfeldt. FC Twente bleef niet rusten na de 0-1 en moest al snel op 0-2 komen. Wederom was het Tadić met een goede actie, maar Quincy Promes presteerde het om de voorzet van Tadić van dichtbij over te schieten. FC Twente bleef aandringen en na een actie van Tadić scoorde Otigba nog bijna een eigen doelpunt. Sc Heerenveen nam risico en kreeg in de slotfase de deksel op de neus: Torgeir Børven maakte op aangeven van Tadić de 0-2.

Door de overwinning kan FC Twente nog steeds op één punt van Ajax komen. Het moet daarvoor wel de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen winnen. Sc Heerenveen moet toezien hoe de rest van de ploegen uit de subtop wel punten pakken.

Door: Jos Boesveld