05.02.2014 22:33

Koeman: "Ontlading groot in blessuretijd"

Trainer Erwin Koeman had de hoop al opgegeven toen Xandro Schenk Go Ahead Eagles kort voor tijd naar een 2-1 voorsprong schoot. "Weer dacht ik aan een nederlaag na een goed resultaat, zoals een paar dagen geleden tegen PSV'', aldus de trainer van RKC. "Daarom was de ontlading ook zo groot toen Castelen met een wereldgoal in blessuretijd nog gelijk maakte.''

Koeman erkende dat Go Ahead in de eerste helft de betere ploeg was. "Pas na de rust kregen we greep op de wedstrijd. In de eerste helft was er veel te weinig communicatie binnen de ploeg.''

Collega Foeke Booy maakte zijn spelers geen verwijten. "Maar we hebben wel te weinig gekregen. In de eerste helft waren we oppermachtig. We hadden alleen meer moeten scoren. We hebben kansen genoeg gehad.''

Booy gaf toe dat RKC na rust gelijkwaardig was. "Toen konden we niet meer dicteren. Toch dacht ik dat we de 3 punten binnen hadden toen Schenk de 2-1 maakte. Castelen dacht daar anders over. Vermoedelijk maakt hij nooit meer zo'n mooi doelpunt.''