07.02.2014 11:58

Defensieve problemen voor Heerenveen


De defensie van sc Heerenveen is het zorgenkindje voor trainer Marco van Basten in aanloop naar het duel met FC Groningen. Waar Arnold Kruiswijk de Noordelijke derby sowieso al mist, zijn ook Mitchell Dijks en Ramon Zomer er waarschijnlijk niet bij.

Dijks viel afgelopen woensdag in het competitieduel met FC Twente (0-2) uit met hamstringklachten. Het zijn terugkerende klachten voor Dijks, omdat de linksback tijdens de winterstop ook al kampte met de zelfde kwaal. "We hebben de hoop nog niet opgegeven, maar van woensdag naar zondag is kort dag om te herstellen", laat fysiotherapeut Erik Ten Voorde weten op de website van sc Heerenveen.

Zomer was tegen Twente al niet inzetbaar vanwege klachten aan zijn knie. Ten Voorde vreest dat ook Zomer het duel in Groningen noodgedwongen moet laten schieten. Het wordt dus puzzelen voor Van Basten, omdat Kruiswijk ook niet inzetbaar is. Positief is de terugkeer van Pele van Anholt, die tegen Twente een schorsing uitzat . Mogelijk kan Van Basten ook een beroep doen op Jukka Raitala, die deze week na blessureleed de groepstraining heeft hervat. Maar de Fin mist wel ritme en trainingsarbeid.

UPDATE:
Ook Raitala is niet inzetbaar tegen FC Groningen. Samen met Zomer, Kruiswijk en Dijks mist Van Basten dus vier verdedigers.
 

 

Voetbal.com
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner