07.02.2014 11:54

De knal van Castelen

Romeo Castelen wordt omhelsd na zijn belangrijke treffer tegen Go Ahead Eagles.
Romeo Castelen wordt omhelsd na zijn belangrijke treffer tegen Go Ahead Eagles.

Het was niet eens zo’n belangrijke treffer omdat zijn ploeg dan toch nog één punt pakte. Het was een belangrijke treffer omdat de tegenstander dan geen drie punten hield. Romeo Castelen behoedde RKC Waalwijk voor een nederlaag tegen Go Ahead Eagles en is daarom de belangrijkste speler van de midweekse speelronde. 

Het verschil tussen RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles is vervelend klein. In gescoorde doelpunten doen ze bijna niet voor elkaar onder en ook het puntenverschil is na 22 wedstrijden klein te noemen. Omdat beide ploegen vlak boven de degradatiestreep staan is elk punt welkom. Maar dat verandert als ze tegen elkaar spelen. Dan noemt men het meteen een zespuntenwedstrijd. En als Xandro Schenk, verdediger van Go Ahead Eagles, vlak voor tijd uit een ietwat gelukkige situatie de 2-1 scoort, dan heb je de poppen aan het dansen in Waalwijk.

Want het feit blijft dat de ploeg uit Deventer voorafgaande aan de wedstrijd twee punten voor stond op RKC Waalwijk. Wint Go Ahead Eagles van de Brabanders, dan creëert de ploeg een voorsprong van vijf punten. Een heel vervelende situatie kan dat worden. In je eentje boven de degradatiestreep staan. Voorlopig geen kans om te klimmen op de ranglijst, dat soort dingen. Totdat Romeo Castelen het op zijn heupen krijgt. Getergd door de achterstand, de blessure die hij eerder in het seizoen opliep en misschien ook wel zijn mislukte avontuur in het buitenland. Het feit blijft dat Castelen er stond er op het juiste moment.

Het doelpunt was vanuit de woonkamer niet eens volledig te zien, zo snel ging het. De herhaling van de 2-1 werd getoond, maar toen het beeld weer live werd zag je alleen de aanname van Castelen en de 2-2. Daarvoor stormden vanaf de aftrap vijf spelers van RKC Waalwijk naar voren, werd een lange bal doorgekopt op Castelen, die dus aannam. In de dekking moest hij verplicht naar rechts uitwijken, maar als in een droom lukte alles wat moest lukken. De bal stuiterde perfect, er kwam een beetje ruimte tussen hem en het doel en het leer werd perfect op de pantoffel genomen. Hard, tegendraads en hoog in de kruising. Stephan Andersen, nieuwe keeper van Go Ahead Eagles – dook nog wel, maar kon niets doen aan dit droomdoelpunt van Dromeo Castelen.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner