08.02.2014 22:28

Jansen baalt van 'jeugdig enthousiasme'

Trainer Michel Jansen van FC Twente baalt van de manier waarop zijn ploeg zaterdag de doelpunten weggaf tegen PSV (3-2). De bezoekers uit Enschede domineerden de eerste helft, maar keken desondanks na 23 minuten tegen een achterstand van 2-0 aan. ,,Normaal gesproken laten we de bal altijd goed rond gaan, maar nu speelden we veel te enthousiast naar voren. Het geduld was er niet'', aldus Jansen.

FC Twente was weliswaar de baas op het veld, maar moest toezien hoe PSV bijzonder effectief counterde. ,,We kwamen er eigenlijk heel makkelijk doorheen, maar werden er hier in Eindhoven iedere keer 'uitgecounterd'. Misschien was dat toch het jeugdige enthousiasme. Aan de ene kant is dat enthousiasme natuurlijk wel mooi, maar we lieten ons daardoor nu meeslepen. Dat was bepalend voor het resultaat'', zo stelde Jansen teleurgesteld vast.