09.02.2014 16:15

Ajax kan niet profiteren van puntverlies concurrenten

Ajax heeft in Zwolle niet optimaal kunnen profiteren van het puntenverlies van de concurrenten Vitesse en FC Twente. PEC Zwolle hield Ajax op een 1-1 gelijkspel en met name Siem de Jong zal vannacht nog wel eens wakker schrikken van zijn gemiste kansen.

Ajax begon goed aan de wedstrijd. Al na zeven minuten zorgde Davy Klaassen voor de openingstreffer. In de zevende minuut kopte hij een vrije trap van Lasse Schøne achter Diederik Boer. De Amsterdammers kregen daarna twee uitstekende kansen om de voorsprong te vergroten, maar tweemaal hielp Siem de Jong die kansen om zeep. De thuisploeg loerde op de counter en die kwam er ook in de 36e minuut. Mateusz Klich stuurde Guyon Fernandez weg en nadat de spits eerst nog op keeper Kenneth Vermeer had geschoten, was hij in de rebound wel trefzeker en zette daarmee de ruststand op het bord: 1-1.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Ajax liet het balletje in een te laag tempo rond gaan en PEC hoopte op de counter. Toch werd Ajax een aantal keren gevaarlijk, maar Diederik Boer redde bekwaam op inzetten Schøne en De Jong. PEC op zijn beurt deelde speldenprikjes uit met Mustafa Saymak en Klich. Twintig minuten voor tijd kreeg de thuisploeg nog de beste kansen om op voorsprong te komen, maar invaller Fred Benson en Jesper Drost raakten paal en lat.

Ajax kon in het laatste half uur niet meer gevaarlijk worden en kan daardoor niet optimaal profiteren van het puntenverlies van Vitesse en FC Twente. PEC blijft ongeslagen in 2014 en staat keurig in het linkkerrijtje en is terug te vinden op een achtste plek.

Door: Jesper Davelaar