09.02.2014 20:01

Been met Genk weer onderuit

Trainer Mario Been blijft worstelen met Racing Genk in de Belgische competitie. Een week na de zege op KV Mechelen, die een einde maakte aan een reeks van zes nederlagen, ging Genk in eigen huis weer onderuit. Club Brugge bracht de thuisploeg de 11e nederlaag van het seizoen toe: 1-3.

Pieter Gerkens zette Genk na een half uur nog wel op voorsprong, maar nog voor rust maakte Vadis Odjidja-Ofoe namens de bezoekers gelijk. Door treffers van Björn Engels en Nicolás Castillo greep Club Brugge in de tweede helft de overwinning.

Club nam daardoor de tweede plaats over van Anderlecht, dat zaterdag punten verspeelde bij Kortrijk (2-2). De achterstand op koploper Standard Luik, dat thuis won van Zulte Waregem (2-0), bedraagt 10 punten. Genk bleef zesde.