11.02.2014 09:51

Ajax-spelers doodziek van gelijkspel

Lasse Schøne (l.) krijgt de laatste instructies van Frank de Boer (r.) tijdens FC Twente - Ajax. (19-10-2013)
Lasse Schøne (l.) krijgt de laatste instructies van Frank de Boer (r.) tijdens FC Twente - Ajax. (19-10-2013)

Frank de Boer kan nog altijd niet leven met het gelijkspel van afgelopen weekend. De Amsterdammers kwamen in Zwolle niet verder dan 1-1, maar kwamen uiteindelijk nog goed weg omdat PEC de paal en de lat raakte.

De spelers van Ajax hebben twee dagen vrij gekregen van trainer Frank de Boer. "Er komt een heel drukke periode aan en dit was een goed moment om de spelers vrijaf te geven", aldus de coach. "Normaal gesproken is het op maandag alleen maar uitlopen en dat stelt heel weinig voor", aldus De Boer, die zijn spelers woensdag weer ziet.

"Normaal ga je dan voorbereiden op de wedstrijd van drie dagen later, maar dat is nu niet het geval. Dan is het voor de spelers wel eens lekker om niet aan voetbal te denken." Ajax speelt komende zondag pas weer. Dan komt Heerenveen op bezoek. 

De Amsterdammers verspeelden afgelopen weekeinde twee punten op bezoek bij PEC Zwolle, maar volgens De Boer is een uitgebreide nabespreking met zijn spelers niet nodig. "Soms werkt dat juist averecht", aldus de coach tegen Ajax TV. "Zij begrijpen ook heel goed wat er mis is gegaan en wat er beter moet. Het belangrijkste is dat ze er doodziek van zijn."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner