12.02.2014 10:39

Twente vreest Groningen-veld

FC Twente speelt woensdagavond in de Euroborg de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen. Maar de Tukkers zullen ongetwijfeld benieuwd zijn naar de staat van het veld. De Enschedeërs hebben tweeënhalve week geleden met eigen ogen gezien hoe belabberd de ’grasmat’ erbij lag in Groningen en rekenen erop dat ze drie dagen na de derby van het Noorden wederom een knollentuin aantreffen.

"Het is in ieder geval een vooruitgang dat er geen ijs meer op het veld ligt”, probeert FC Twente-trainer Michel Jansen toch nog enigszins positief te blijven. "Omdat de omstandigheden voor beide ploegen identiek zijn, mogen we het veld niet als excuus gebruiken. Jammer is het wel, want je zult waarschijnlijk geen mooi en verzorgd voetbalspelletje te zien krijgen, terwijl beide teams daar normaal gesproken wel toe in staat zijn. FC Groningen heeft net als FC Twente een voetballende ploeg.”

Jansen zag concurrent Vitesse eerder dit seizoen drie punten verspelen op een beroerde ondergrond bij ADO Den Haag. "Ik hoop niet dat het veld in Groningen zó slecht is, want dat was wel heel extreem met al die loopgraven. In eerste instantie proberen we hetzelfde spelletje als altijd te spelen, maar je moet altijd rekening houden met de omstandigheden. Als blijkt dat een goed positiespel niet mogelijk is, zullen we toch wat anders moeten verzinnen. Het is dan een optie om eerder voor de lange bal te kiezen, al heeft dat duidelijk niet onze voorkeur”, sluit Jansen af in gesprek met De Telegraaf.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner