13.02.2014 12:25

Tadić​: "Gelijkspel voelt als nederlaag"

Dušan Tadić maakte woensdagavond alweer zijn vijfde doelpunt tegen FC Groningen, de club die hij tussen 2010 en 2012 diende maar waartegen hij inmiddels al zes keer in actie kwam. Ondanks het doelpunt van de Serviër kwam Twente niet verder dan een 1-1 gelijkspel. 

De uitslag voelde voor Tadić​ als een nederlaag, omdat het gat met koploper Ajax nu vier punten bedraagt. "Ik denk dat we de punten hadden verdiend, met dit gelijkspel zijn we niet tevreden. Maar we hadden het lastig. Groningen ging veel duels aan en het veld was niet best, al mag dat geen excuus zijn", reageerde Tadić​ tegen FOX Sports.

Rasmus Lindgren stond symbool voor de strijdlust van Groningen. De 29-jarige middenvelder maakte het Tadić​ vooral in de eerste helft erg lastig. "Maar dat hoort erbij, ik wist van tevoren dat hij me weinig ruimte zou geven. Maar als ik niet vrijsta, dan krijgen andere spelers misschien meer ruimte", aldus de realistische Serviër.

Dat hij bovendien al voor de vijfde keer in zes ontmoetingen trefzeker was tegen Groningen, is volgens Tadić​ zelf niet meer dan toeval. "Zoiets overkomt je, meer is het niet. Maar ik het wilde het doelpunt niet vieren uit respect voor deze club. Want in Nederland blijven twee clubs voor altijd in mijn hart: FC Groningen en FC Twente." Twente staat nu nog een punt voor op Feyenoord en Vitesse. Zaterdag staat FC Twente - Vitesse op het programma.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner