24.11.2018 09:08

Nog nooit deze eeuw was de Eerste Divisie zo spannend

De topclubs in de Keuken Kampioen Divisie ontlopen elkaar vrijwel niks dit seizoen. De top drie heeft precies hetzelfde aantal punten. Sparta, Go Ahead Eagles en FC Den Bosch hebben allemaal 32 punten verzameld.

Het is sinds de eeuwwisseling nog nooit eerder vertoond dat de bovenste drie ploegen na vijftien wedstrijden evenveel punten hebben. Het verschil tussen nummer één Go Ahead en nummer vier Oss bedraagt daarnaast twee punten. Dat werd alleen in het seizoen 2004/2005 geëvenaard. Toen had koploper VVV-Venlo na vijftien wedstrijden 31 punten en nummer vier FC Volendam 29 punten.

Stand Keuken Kampioen Divisie 2018/2019 na vijftien speelronden

  1. Go Ahead Eagles - 32 punten
  2. Sparta Rotterdam - 32 punten
  3. FC Den Bosch - 32 punten
  4. TOP Oss - 30 punten
  5. Almere City FC - 27 punten
  6. FC Twente - 26 punten


Lees ook: NAC treft in Ajax angstgegner, PSV ontvangt de zijne 


Van de top zes heeft alleen FC Twente nog een wedstrijd tegoed, waardoor het bij een zege op Jong AZ weer in de buurt van de top kan komen. Dat komt mede door het pijnlijke puntverlies van Sparta en Go Ahead. De Rotterdammers speelden met 0-0 gelijk tegen Jong PSV, terwijl Go Ahead verloor van TOP Oss.

NEC werd dit seizoen getipt als een van de grootste titelkandidaten, maar kan voorlopig nog niet aan die verwachtingen voldoen. De Nijmegenaren verloren op bezoek bij RKC Waalwijk en staan nu tiende met 22 punten.

De spanning in de Eerste Divisie is overigens best zeldzaam. Vaak staat de nummer één na vijftien wedstrijden al een straatlengte voor op de concurrentie. Bijvoorbeeld PEC Zwolle in het seizoen 2010/2011, dat dertien punten voorsprong had op nummer vier FC Eindhoven.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner