14.02.2014 20:58

Calderwood al weer weg bij De Graafschap

Jimmy Calderwood is al weer weg bij De Graafschap. De Schotse hoofdtrainer is per direct opgestapt bij de club uit Doetinchem.

Calderwood is eerder vandaag in botsing gekomen met de leiding van de Doetinchemse club. Reden voor de fatale confrontatie is de rol van assistent-trainer Richard Roelofsen. Calderwood kreeg na zijn aanstelling van de clubleiding het dringende verzoek om Roelofsen uit de technische staf te verwijderen, omdat hij een stoorzender zou zijn. De Schot gaf gehoor aan dat verzoek waarna Roelofsen naar de beloften werd teruggezet.

In de afgelopen dagen werd Calderwood echter door dezelfde clubleiding verzocht om Roelofsen terug te nemen. Daarnaast werd gesuggereerd dat de andere assistenten geen vertrouwen meer in de hoofdtrainer zouden hebben. Toen hem vanmiddag werd verzocht om zich vanavond ziek te melden, heeft Calderwood besloten per direct te vertrekken.

De Graafschap kent een wisselvallig seizoen, waarin de club zowel sportief als financieel steeds verder wegzakt. Vlak voor Kerst werd Pieter Huistra al aan de kant geschoven. Tijdens de thuiswedstrijd tegen Volendam zit Jan Vreman als hoofdtrainer op de bank.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner