15.02.2014 10:38

Jong Ajax krijgt met punt te weinig bij koploper

Stefano Denswil, de aanvoerder van Jong Ajax, scoorde een eigen doelpunt tegen FC Dordrecht.

Het beloftenelftal van Jong Ajax lijkt de weg naar boven te hebben gevonden. Vrijdagavond werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen koploper FC Dordrecht, maar een overwinning was niet onterecht geweest. Vorige week won Jong Ajax al met 4-1 van VVV-Venlo, dat vrijdag de derde periode pakte.

De koploper had in de eerste helft het beste van het spel, maar Jong Ajax kreeg de betere kansen. Sheraldo Becker, normaal gesproken uitkomend in de A1 van Ajax, en Ruben Ligeon verzuimden om Jong Ajax op voorsprong te zetten. Toch verscheen er in de tweede helft een Ajacied op het scorebord. Het was Stefano Denswil, die de bal echter ongelukkig achter zijn eigen doelman verwerkte.

Jong Ajax kwam de klap goed te boven, mede dankzij de wederom goed spelende Ricardo Kishna kwam het langszij. De spits viel op tegen VVV-Venlo dankzij zijn goede spel en was weer belangrijk voor de beloftenploeg van de Amsterdammers. Met een mooie treffer zette hij de 1-1 eindstand op het scorebord in de 57e minuut.

Door het punt is Jong Ajax niet meer de minst presterende beloftenploeg in de Jupiler League. Jong FC Twente staat met 31 punten 1 punt onder de Amsterdammers. Jong PSV blijft het goed doen, met 37 punten uit 27 wedstrijden. FC Dordrecht blijft ondanks het puntverlies koploper. Het heeft 4 punten voorsprong op Willem II.