20.02.2014 15:20

Van den Ham gaat opstelling wijzigen

FC Dordrecht trainer, Harry van den Ham, gaat zijn basisopstelling op enkele plaatsen wijzigen. Dordt speelt vrijdagavond in en tegen Eindhoven. Volgens de oefenmeester moet het voetballend beter. "Er zijn wat dingen die anders én beter moeten, dus ik zal wat posities gaan veranderen", zegt Van den Ham.

"We hebben tegen Ajax niet gevoetbald en achter de feiten aangelopen. Complimenten voor die ploeg, maar het heeft ook te maken met onze eigen organisatie. Daar hebben we uitvoerig over gesproken en vervolgens ook weer trainbaar gemaakt", vervolgt de coach van de Schapenkoppen. "Het is zaak dat we ons eigen spel gaan spelen. Aan de zijkanten liggen de ruimtes, maar we proberen ook van achteruit door te komen en positiespel te spelen."

Ondanks het feit dat FC Eindhoven vorige week nog met 5-2 klop kreeg bij Excelsior, verwacht Van den Ham geen makkelijke avond in Brabant. "Eindhoven is een hele lastige tegenstander met heel veel voetballend vermogen. Ze proberen te allen tijde de situatie voetballend op te lossen. Daar heb ik Jean-Paul de Jong (trainer FC Eindhoven, red.) vaker voor gecomplimenteerd. Op het moment dat je te veel ruimte weggeeft ben je de sigaar. Het is belangrijk dat je vanaf het begin er bovenop zit, maar ze zijn ook kwetsbaar in hun restverdediging", meent Van den Ham.

Van den Ham maakt zich bij puntenverlies nog geen zorgen. "Mocht je onverhoopt een slecht resultaat halen, dan hebben we het nog in eigen hand. Het zou een hele belangrijke stap in de goede richting zijn als je morgen wint. We hebben nog elf wedstrijden te gaan en elke wedstrijd die je speelt kom je dichter bij de meet. Elke wedstrijd is weer een wedstrijd op zich en we moeten echt alle zeilen bijzetten om deze winnend af te sluiten."

FC Dordrecht voert na 27 wedstrijden nog altijd de ranglijst aan met 54 punten. De voorsprong op naaste belager Willem II, dat zaterdag speelt tegen Helmond Sport, bedraagt vier punten.

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner