26.02.2014 14:00

Beenhakker nieuwe technisch directeur Sparta

Wiljan Vloet heeft een functie moeten neerleggen bij Sparta Rotterdam. De 51-jarige Vloet heeft de functie van technisch directeur overgedaan aan Leo Beenhakker. Vloet blijft wel algemeen directeur. Dat meldt RTV Rijnmond.

De raad van commissarissen zou de voormalig voetbaltrainer per direct uit zijn technische functie hebben gezet. Leo Beenhakker, lid van de RvC, zou de technische zaken voorlopig overnemen. Vloet mag wel aanblijven als algemeen directeur. De Rotterdammers verloren afgelopen zondag op eigen veld met 4-2 van Jong Ajax. Dat leidde tot hevige protesten van de supporters. Sparta staat momenteel teleurstellend negende op de ranglijst. Deelname aan de play-offs om promotie naar de Eredivisie is echter al veiliggesteld omdat Sparta een periode heeft gewonnen.

Vloet was 2,5 jaar werkzaam als technisch directeur. Hij slaagde er niet in de club terug te laten keren in de Eredivisie. Onder de Brabander werden er liefst 34 spelers aangetrokken. Onder Vloet verdwenen drie trainers: Michel Vonk, Adrie Bogers en interim-trainer Arjan van der Laan. Inmiddels is Gert Kruys hoofdcoach op Het Kasteel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner