08.03.2014 21:53

FC Dordrecht geeft zege en koppositie weg

FC Dordrecht heeft zaterdagavond in de Jupiler League de koppositie op dramatische wijze laten liggen. De ploeg van trainer Harry van den Ham leidde in de thuiswedstrijd tegen FC Volendam bij de rust met 3-0. Het duel eindigde echter in 3-3, ook doordat de thuisclub bij die stand in de slotfase nog een strafschop miste.

Paul Gladon was in de eerste helft de gevierde man bij FC Dordrecht. Hij scoorde drie keer op rij. Na de rust zorgden Henny Schilder, Gerson Sheotahul en Robert Mühren voor een verrassende wending in het duel. In de 85e minuut kreeg Gladon van 11 meter de kans om zijn ploeg alsnog aan de overwinning te helpen. Hij schoot uit een strafschop evenwel op de benen van doelman Theo Timmermans.

Door de onnodige misstap moest FC Dordrecht de koppositie aan Willem II laten. De Tilburgse formatie won vrijdagavond met 2-1 van FC Oss en heeft nu 1 punt meer dan de Dordtse rivaal.