17.03.2014 21:57

Schalk houdt Willem II van koppositie af

Het is Willem II niet gelukt om de koppositie te heroveren ten koste van FC Dordrecht. Door een doelpunt in de dying seconds van Alex Schalk speelde de ploeg uit Tilburg gelijk in Eindhoven: 2-2.

Al vroeg in de wedstrijd leek het een onmogelijke opgave voor Jong PSV om Willem II van de eerste plek te houden. De uitploeg begon scherp aan de wedstrijd en kwam al na twaalf minuten op 0-1. Ruud Boymans werd volledig vrijgelaten bij een corner en de spits strafte dat meteen af. Het betekende alweer de twintigste treffer voor Boymans in de Jupiler League. Jong PSV kon de druk van Willem II niet weerstaan en zag Terell Ondaan meerdere keren gevaarlijk worden. De speler van Willem II kon de score echter niet uitbreiden in de eerste helft.

Dit lukte hem al wel snel in het tweede deel van de wedstrijd. Een verre ingooi ging over Boymans en vier verdedigers heen en kwam terecht bij Ondaan. Dan nam aan, draaide kort weg en schoot met links hard raak in de korte hoek. De wissels van Jong PSV hielpen de ploeg een beetje in de wedstrijd komen, maar gevaarlijk werd de thuisploeg nauwelijks. Totdat Joshua Brenet het op zijn heupen kreeg. De back van Jong PSV liep zo door naar het doel en rondde koeltjes af. Willem II leek alsnog de drie punten mee te kunnen nemen, maar daar dacht Schalk anders over. De gehuurde spits profiteerde van een lage voorzet die door iedereen werd gemist en schoot diep in de blessuretijd snoeihard raak: 2-2.

Door het gelijke spel blijft FC Dordrecht koploper in de Jupiler League. Willem II nadert op één punt, maar had dus ook de koppositie kunnen pakken. Jong PSV blijft de beste beloftenploeg in de Jupiler League, maar ziet Jong Ajax naderen. De Amsterdamse formatie heeft drie punten minder.

Door: Jos Boesveld