18.03.2014 09:52

Villas-Boas nieuwe trainer Zenit

Zenit Sint-Petersburg heeft André Villas-Boas aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De Portugees werd eind december ontslagen bij Tottenham Hotspur en zat sindsdien zonder werk.

Villas-Boas wordt aankomende donderdag gepresenteerd door Zenit. Dat maakt die club dinsdagochtend via de officiële kanalen bekend. De 36-jarige hoofdcoach zal dan in Rusland een contract tot medio 2016 ondertekenen. Peter Bosz werd ook genoemd als mogelijke opvolger van de ontslagen Luciano Spalletti, maar de huidige Vitesse-trainer moest het afleggen tegen Villas-Boas. 

Ondanks zijn jonge leeftijd heeft Villas-Boas de laatste jaren al een aardig CV opgebouwd. De Portugees was in het verleden trainer van Académica en FC Porto in zijn thuisland. Na zijn goede prestaties bij Porto mocht bij aan de slag als coach van Chelsea, dat ging echter niet zoals Villas-Boas verwacht had. Ook zijn periode bij Tottenham Hotspur bleek geen groot succes. Daarnaast was Villas-Boas tijdens het seizoen 2008/2009 assistent van José Mourinho bij Internazionale.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner