20.03.2014 15:20

Topscorer Gladon hoorde nog niets van Sparta

Paul Gladon maakt een goed seizoen door in het shirt van FC Dordrecht. De spits wordt gehuurd van Sparta Rotterdam en is topscorer van de huidige koploper van de Jupiler League.

"Ik weet eigenlijk helemaal niets", vertelt Gladon over zijn toekomst. "Ik heb Leo Beenhakker nog niet gesproken, dus ik weet niet wat de bedoeling is. Ik blijf hier mijn in Dordrecht mijn best doen en dan zien we het wel", aldus Gladon tegenover RTV Rijnmond.

Het is een gek seizoen voor Gladon. Sparta werd gezien als kampioenskandidaat. Er was voor Gladon geen ruimte in Rotterdam, waardoor hij in Dordrecht gestald werd. Dat leek destijds een stap terug te zijn, maar niets is minder waar: "Toen ik hier kwam verwachtte ik net boven de middenmoot te spelen. Nu staan we al heel het jaar bovenaan, dat is prachtig. Sparta staat een heel stuk lager, dat is wel een apart verhaal. Ik kom daar niet in de plannen voor en hier speel ik om het kampioenschap." 

De kans bestaat ook dat FC Dordrecht, dat samen met Willem II om het kampioenschap vecht, wel zal promoveren en Sparta niet. En de kans is dan ook aanwezig dat Gladon niet mee gaat naar de Eredivisie, maar in de Jupiler League moet blijven. "Dat scenario vertellen heel veel mensen mij. Het klinkt heel raar allemaal en ik weet zelf ook niet hoe het gaat lopen. Blijven bij Dordrecht? De sfeer is hier gewoon heel goed, iedereen heeft zin om naar de club te komen. Het voelt als één grote familie. Ik denk dat iedereen het hier naar zijn zin zou hebben."

Ook in de afgelopen weken was het onrustig op Het Kasteel, maar Gladon heeft nooit iets gehoord vanuit de club. Alle gebeurtenissen heeft hij vanaf de zijlijn gevolgd: "Ik hoor het natuurlijk allemaal, maar met mijzelf doet het niets. Ik volg het omdat ik daar volgend seizoen nog een contract heb, maar de onrust heeft op mij geen invloed."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner