21.03.2014 21:57

Moeizame zege FC Dordrecht

FC Dordrecht heeft vrijdagavond voor eigen publiek in de slotfase van Jong FC Twente gewonnen. Paul Gladon en Genaro Snijders lieten de koploper van de Jupiler League met twee treffers in de laatste vijf minuten opgelucht adem halen: 3-1.

FC Dordrecht was lang de betere ploeg, maar kwam na rust in de problemen. Youri Loen beloonde de thuisploeg na 20 minuten met een rake knal voor het veldoverwicht (1-0). Dordrecht verzuimde vervolgens verder afstand te nemen en liet zich na 50 minuten verrassen door Kristopher Vida. De jonge Hongaar tekende met zijn linkervoet voor een wonderschone gelijkmaker. Een gelijkspel leek in de maak, totdat Gladon na 85 minuten alsnog het net vond. Snijders tekende in de 89e minuut voor de eindstand van 3-1.

FC Dordecht heeft nu een voorsprong van 4 punten op Willem II. De club uit Tilburg heeft wel een wedstrijd minder gespeeld. Het duel met De Graafschap is uitgesteld vanwege de grote politie-inzet bij de nucleaire top.