24.03.2014 09:39

Fischer: "Wij moeten bij de eerste vijf blijven"

Sander Fischer geeft aanwijzingen tijdens FC Dordrecht - Excelsior. (17-1-2014)
Sander Fischer geeft aanwijzingen tijdens FC Dordrecht - Excelsior. (17-1-2014)

Excelsior is één van de grote verrassingen in de Jupiler League dit seizoen. De ploeg van trainer Marinus Dijkhuizen is bezig aan een goede reeks, waardoor men in Kralingen weer hoopt heeft gekregen.

Aanvoerder Sander Fischer geeft die andere club uit Rotterdam in ieder geval weinig kans op promotie. "Op dit moment zie ik het niet gebeuren voor Sparta. Dan geef ik onszelf meer kansen", zegt de verdediger in de voetbaltalkshow FC Rijnmond. "Wij moeten nu gewoon bij de eerste vijf blijven en dat gaat ons ook lukken. We moeten wel blijven winnen en punten pakken. Ons programma lijkt makkelijk, maar in de Jupiler League is dat nooit zo."

Fischer heeft het naar zijn zin onder Dijkhuizen, die tijdens het huidige seizoen Jon Dahl Tomasson verving. "De nieuwe trainer zit er bovenop en is heel direct in zijn communicatie. Dat bevalt me wel. Sommige jongens hebben daar misschien aan moeten wennen, maar je merkt naarmate het seizoen vordert dat iedereen daar een bepaald ontzag voor krijgt", zegt Fischer over Dijkhuizen, maar ook onder de vorige trainer was het prettig werken volgens de captain: "Wat mij aansprak bij Tomasson waren echt details uit de top van het voetbal. Dingen waar een gewone Jupiler League-speler niet zo snel aan zou denken. Dat was leuk om mee te maken."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner