25.03.2014 09:41

Sparta-aanwinst: "Ik voetbal niet voor het geld"

Maandagmiddag maakte Sparta Rotterdam bekend dat het Thomas Verhaar voor twee seizoenen had vastgelegd. De aanvaller komt komende zomer over van de Rotterdamse zondaghoofdklasser VOC.

Verhaar, die in het verleden al in de A1 en beloften van Sparta speelde, had de overgang naar een profclub niet direct aan zien komen. "Dit is een ongelooflijk mooie kans. Als je kijkt naar de statistieken is het niet iets dat vaak voorkomt voor 26-jarige amateurvoetballers. Ik had het niet verwacht, maar heb er wel op gehoopt", vertelt de aanvaller aan RTV Rijnmond.

De buitenspeler, die tijdens het huidige seizoen al 22 keer het net wist te vinden voor VOC, is er op gebrand om zich te laten zien bij Sparta. "Ik hoop zoveel mogelijk plezier er uit te halen, zoveel mogelijk te winnen en zoveel mogelijk doelpunten te maken. Ik voetbal niet om er geld mee te verdienen, maar als dat kan, dan is dat een mooie bijkomstigheid."

Opmerkelijk is echter dat Verhaal al 26 jaar oud is. Hij zal dus niet veel meer kunnen bijleren. "Er zijn zeker punten waarop ik kan verbeteren, maar ik denk dat ook de ervaring van een amateurvoetballer niet altijd misstaat in het profvoetbal. Je beleeft dingen anders, maar dat hoeft niet per se verkeerd te zijn." Verhaar snapt wel dat zijn late overgang naar een profclub wat cynische reacties oplevert. "Als ik niet zou weten wie ik was als voetballer, dan zou ik het misschien ook zeggen", zegt hij over zijn eigen transfer.

Verhaar hoopt stiekem nog dat Sparta zal promoveren. "Ik hoop op de promotie. Hoe hoger het niveau, hoe beter je wordt. Ik hoop dat ze elke wedstrijd winnen." De aanvaller speelde in het verleden ook voor Jong Willem II en kende een periode in Amerika bij de Houston Dutch Lions. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner