09.04.2014 09:44

Streppel: "Er wacht ons een mooie uitdaging"

Willem II kan woensdagavond een belangrijke stap richting het kampioenschap in de Jupiler League zetten. De Tilburgers gaan op bezoek bij De Graafschap. Bij winst of een gelijkspel is Willem II de nieuwe koploper is de eerste divisie.

Afgelopen vrijdag won Willem II met 3-1 van de huidige koploper FC Dordrecht. "Afgelopen vrijdag hebben we een belangrijke stap gezet. Nu kunnen we dat succes verzilveren met het veroveren van de eerste plaats”, aldus Willem II-trainer Jurgen Streppel tegenover De Telegraaf. Het duel met De Graafschap stond aanvankelijk voor vrijdag 21 maart op het programma, maar werd vanwege de nucleaire top in Den Haag enkele weken uitgesteld.

Tot grote tevredenheid van Bruno Andrade en Stijn Wuytens. Het duo was destijds geblesseerd en kreeg onverwachts extra tijd om te herstellen voor het belangrijke duel. ’Thank you Obama’, was de veelzeggende reactie van Andrade. Willem II bracht de supporters vrijdagavond in extase, aangezien het kampioenschap een stap dichterbij kwam. Streppel blijft er echter nuchter onder.

"Iedereen is positief en enthousiast, maar we zullen er nog vijf keer moeten staan. Anders is de zege op Dordrecht voor niets geweest.” De eerste horde is woensdagavond in Doetinchem. Een lastig duel meent Streppel. "Afgelopen weekend verloor De Graafschap van Jong FC Twente, maar daarvoor zaten ze in een goede fase. Weinig ploegen winnen op de Vijverberg, dus er wacht ons een mooie uitdaging.”

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner