09.04.2014 22:06

Willem II pakt koppositie in slotminuut

Willem II heeft woensdagavond maar ternauwernood de koppositie in de Jupiler League bemachtigd. De Tilburgers wonnen het inhaalduel met De Graafschap in Doetinchem met 2-1. Bruno Andrade stelde pas in de 93e minuut de zege veilig vanaf de strafschopstip.

Willem II wist voor aanvang van het duel tegen de 'Superboeren' dat de ploeg bij winst koploper FC Dordrecht voorbij zou gaan op de ranglijst. De gasten kwamen ook al snel op voorsprong, toen Ruud Boymans in de 5e minuut de 1-0 maakte. Robin Pröpper trok de stand met nog 20 minuten te spelen gelijk. Lang leek de wedstrijd op 1-1 uit te lopen, totdat Boymans werd gevloerd in het strafschopgebied. De penalty werd in blessuretijd verzilverd door Andrade.

Willem II heeft nu 2 punten voorsprong op FC Dordrecht, met nog vier wedstrijden te gaan.