10.04.2014 15:54

Vermeij: "Mogen tevreden zijn met play-offs"

Vincent Vermeij viert zijn treffer tijdens FC Oss - De Graafschap. (7-2-2014)
Vincent Vermeij viert zijn treffer tijdens FC Oss - De Graafschap. (7-2-2014)

Tijdens de afgelopen transferperiode verruilde Vincent Vermeij Jong Ajax voor De Graafschap. De spits heeft zijn draai in Doetinchem enigszins weten te vinden, maar kon woensdagavond een nederlaag tegen Willem II niet voorkomen.

"We moeten dit zo snel mogelijk vergeten", zei Vermeij op de clubwebsite van De Graafschap. "Ik denk dat we de eerste helft best goed speelden. Achterin wordt een fout gemaakt, en die wordt door een ploeg als Willem II meteen afgestraft. Maar ik vond het veldspel beter dan in de tweede helft. Na de rust speelden we meer de lange bal. We hadden veel crossballen en dan moet je hopen dat-ie een keer goed valt."

De jonge aanvaller staat bij De Graafschap in de spits met Nathan Kabasele. De samenwerking verliep de afgelopen tijd goed, maar tegen de Tilburgers ging het een stuk moeizamer. "Ik moet veel ballen doorkoppen en dan hoop je dat Kaba (Kabasele, red.) er iets mee kan doen. De ene keer lukt dat wel de andere keer niet. Vandaag niet, alhoewel ik nog wel redelijk wat ballen heb kunnen doorkoppen. Soms valt-ie goed, soms niet. Vanavond niet."

Vermeij is gematigd tevreden over zijn eerste maanden in Doetinchemse dienst. "So far, so good. Het kan denk ik slechter. Ik heb nu geloof ik vier keer gescoord in eerste vijfenhalve wedstrijd. De laatste paar wedstrijden heb ik niet gescoord. Als je verliest met 1-2 en je maakt nog een doelpunt, is het toch anders. Ik ben een spits en wil graag altijd scoren."

De aanvaller denkt dat De Graafschap zich moet richten op het halen van de play-offs en wil bovendien de wedstrijden tegen Jong FC Twente en Willem II snel vergeten. "Ik denk dat we dit zo snel mogelijk moeten vergeten. De knop omzetten en met een schone lei beginnen. Een paar weken geleden na de overwinning op VVV moesten we derde worden, nu kunnen we zelfs de play-offs mislopen. Als je ziet wat er dit seizoen allemaal is gebeurd, mogen we denk ik tevreden zijn als we de play-offs halen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner