12.04.2014 09:06

Dordrecht weer aan kop in Jupiler League

FC Dordrecht heeft vrijdag de leiding in de Jupiler League weer heroverd op titelconcurrent Willem II. De ploeg van trainer Harry van den Ham won met veel moeite van laagvlieger FC Oss (3-2) en kwam daarmee op 68 punten uit 35 duels. De Tilburgers staan op 67 en spelen zaterdag uit tegen FC Eindhoven.

Oss nam in Dordrecht brutaal de leiding via Joep van den Ouweland. De thuisploeg kantelde het duel met twee treffers binnen 2 minuten van Paul Gladon en Genaro Snijders, maar nog voor ruste maakte Jorzolino Falkenstein gelijk. Dankzij Jessy Mayele pakte Dordrecht in de tweede helft 3 punten.

Nummer 3 VVV-Venlo liep in de Limburgse confrontatie met Fortuna Sittard tegen een gevoelige nederlaag aan (2-1). Een treffer van Randy Wolters na rust was voor de Venlose ploeg niet voldoende om de schade van de doelpunten van Patrick N'Koyi uit de eerste helft te repareren.

Sparta Rotterdam

Voor het dolende Sparta Rotterdam duurt de ellende maar voort. Tegen Telstar leed de roemruchte club de achtste thuisnederlaag op rij in de Jupiler League. Kevin Brands was met twee treffers de beul van de Rotterdammers, die de 15e plaats bezetten.

In de strijd op de vierde periodetitel leed Jong Ajax gevoelig puntenverlies. De Amsterdammers gingen met 1-0 onderuit bij FC Volendam, een nederlaag waarvan Willem II en FC Den Bosch in het weekeinde kunnen profiteren. Helmond Sport won op bezoek bij Almere City (0-1).