28.05.2014 10:23

Stam gaat Jong Ajax trainen

Jaap Stam wordt trainer van Jong Ajax. De oud-verdediger gaat aan de slag als opvolger van Alfons Groenendijk, die afscheid heeft genomen van de ploeg die in de Jupiler League uitkomt.

Stam was het afgelopen seizoen de derde assistent van hoofdcoach Frank de Boer bij het eerste elftal van Ajax. Hij beschikt nog niet over de vereiste papieren. Ajax is daarom op zoek naar een gediplomeerde trainer die met Stam kan samenwerken. Voor die functie is Andries Ulderink de belangrijkste kandidaat.

Ulderink werkte eerder als hoofdtrainer bij De Graafschap en Go Ahead Eagles, waar hij samenwerkte met Marc Overmars. De directeur voetbalzaken van Ajax haalde Ulderink vorig jaar januari als scout naar Amsterdam. Ajax maakt de technische staf van het beloftenelftal pas bekend als alle formaliteiten zijn afgerond.

Stam zei al eerder dat hij zich verder wil ontwikkelen als trainer. Hij stond eerder in de belangstelling van AC Milan, als assistent van Clarence Seedorf. Die functie werd onzeker omdat de oud-middenvelder op de nominatie staat om na een paar maanden alweer ontslagen te worden. Seedorf heeft via de Italiaanse media al vernomen dat hij moet vertrekken. Hij heeft zelf echter nog niets van de clubleiding gehoord.

ANP

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner