10.07.2014 11:07

FC Den Bosch huurt tweetal Juventus

FC Den Bosch heeft zich versterkt met twee talenten van Juventus. De ploeg van trainer Ruud Kaiser krijgt een jaar de beschikking over Filippo Penna en Edoardo Ceria. Dat meldt de club donderdag via de officiële kanalen.

Penna is een verdediger, die al eens in de selectie van het eerste heeft gezeten. Ceria is een aanvaller die nog nooit deel uitmaakte van de eerste selectie. Beide Italianen zijn negentien jaar oud.

"We hebben Juventus ervan kunnen overtuigen dat FC Den Bosch een sterke positie inneemt als opleidingsclub. De kracht daarvan zie je ook terug op het WK in Brazilië. Wij zijn er trots op dat met Paul Verhaegh en Michel Vorm twee spelers met een verleden bij FC Den Bosch deel uitmaken van de Nederlandse selectie", aldus technisch directeur Fred van der Hoorn op de clubsite.

"Penna is een centrale verdediger met leidinggevende kwaliteiten, die bovendien al een aantal keren deel heeft uitgemaakt van de selectie van het eerste elftal", vervolgt Van der Hoorn zijn verhaal. "Ceria is een rechtervleugelaanvaller die ook op links kan worden ingezet. Nu gaat het erom dat ze zich snel kunnen aanpassen aan de speelwijze en ideeën in een ander land met een geheel nieuwe competitie voor hen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner